Romancero Ensemble

Trio Romancero

A la Vida Bona

Onder deze titel brengt het ensemble Romancero, bestaande uit Mirjam Wesselink de Barrientos (sopraan), Michael Benedik ( gitaar) en Rodrigo Barrientos (percussie en voordracht) een reeks van romances, ballades en liederen vanaf de middeleeuwen tot aan de vroege romantiek.

Romancero bezingt hiermee het verhaal van edelen en koningen, boeren en koopmannen, meisjes en jongens en van mannen en vrouwen. Het vertelt het verhaal van trouw, dapperheid, liefde en gelach maar ook van verraad, pijn, honger en erbarmelijkheid. Thema’s die van mens tot mens door de eeuwen heen zijn doorgegeven, klanken uit verre streken die toen andere namen droegen, samen gebracht in de kracht van de muzikale vertelling…

Op het programma staan o.a. de Spaanse romances van “Don Boyso” en de inhalige “Don Dinero”, bewogen Cantigas de Santa María, liefdesliederen uit de lage landen, het Palestinalied (een kruisvaarderslied) en komische liederen zoals “Het zoude een Mersenier “over een ondeugende marskramer en de vrolijke chaconne ‘’ A la vida bona’’, dat een ode is aan het goede leven…..werken van ondermeer Lorca, García, Alfonso el Sabio, van der Vogelweide, Encina, Gruuthuse en Arañés.